Actualitate

Cine va reprezenta Moldova la “Eurovision 2016”?

Compania “Teleradio-Moldova” a demarat colectarea pieselor în cadrul preselecţiei naţionale 2016. Potrivit organizatorilor, la preselecţie sunt admise creaţii originale care nu au fost lansate mai devreme de 1 septembrie 2015 şi cu o durată de până la trei minute. Conform regulamentului de desfăşurare a concursului, la competiţie sunt admiși doar interpreți care deţin cetățenia Republicii Moldova. Autorii pieselor (textieri, compozitori) pot fi cetățeni ai oricărui stat.

La prima etapă, care se va desfăşura pe 10 decembrie, din totalul creaţiilor juriul va selecta cel mult 50 de piese. Pe data de 19 decembrie vor avea loc audiţiile live, în urma cărora vor fi selectate 24 de melodii pentru cele două semifinale din 23 şi 25 februarie.

Dosarele de participare la concurs pot fi depuse on-line la adresa: eurovision@trm.md sau de luni până vineri la adresa: municipiul Chişinău, şos. Hînceşti 64 (Anticamera TV). Data-limită de depunere a dosarelor este 7 decembrie 2015.

Cea de a 61-a ediţie a Concursului "Eurovision 2016" va avea loc la Stockholm, Suedia. Republica Moldova participă la această competiţie din 2005. În acel an ţara noastră a înregistrat cel mai bun rezultat – formaţia "Zdob şi Zdub" s-a plasat pe locul şase.

În anul trecut R. Moldova a fost reprezentată de Eduard Romanyuta din Ucraina, care s-a clasat pe poziţia a 11-ea.

Amintim că Eduard Romanyuta a fost acuzat că ar fi plagiat piesa interpretată anul trecut la Eurovision, „I want your love”. Internauţii afirmau că piesa seamănă izbitor cu unele hituri internaţionale. Astfel, o parte a piesei lui Eduard Romanyuta ar fi fost plagiată din melodia „Just A Little” interpretată de trupa „Liberty X”, iar sursă de inspiraţie ar fi fost şi piesa interpretei Mariah Carey, "It’s Like That". De altfel, internauţii au găsit o asemănare şi cu piesa Rihannei – Rude Boy.

Timpul.md via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *