08:47:41 19.04.2024
Stiri

„Am vorbit cu acești PRIMARI”. Ce se ASCUNDE în spatele declarațiilor unor primari de a părăsi PLDM

Politică 10.11.2015 11:49 Vizualizări2455 Autor: Ziarul National
 „Am vorbit cu acești PRIMARI”. Ce se ASCUNDE în spatele declarațiilor unor primari de a părăsi PLDM


Trei primari din suburbiile Chișinăului au anunțat ieri că părăsesc Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), supărați pe scandalul privind „furtul miliardului” și neparticiparea liberal-democraților la negocierile pentru formarea unei noi majorități parlamentare.

Liderul interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Valeriu Streleț, consideră că ieșirile din partid ale unor primari liberal-democrați sunt acțiuni care fac parte din campania de demolare a formațiunii politice, iar declarațiile acestora parcă ar fi scrise de aceeași mână.

„Vedem că toate aceste declarații sunt practic la fel. Totul face parte din planul de demolare a partidului. Unii colegi au recunoscut că au fost impuși să semneze aceste declarații. Chiar am vorbit astăzi (ieri - n.r.) cu unii primari care au semnat și mi-au zis că nu au alte alternative”, a spus Streleț în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui, la primăriile câștigate de candidații PLDM sunt efectuate controale, iar primarii sunt intimidați. „La orice primărie poți găsi careva nereguli. Chiar dacă actele sunt în ordine, ai deciziile consiliilor locale, oricum primarii sunt impuși să semneze declarații de ieșire din PLDM. După ce sunt constrânși să semneze, mașina propagandistică preia aceste informații, așa cum s-a întâmplat și în ziua demiterii Guvernului”, a spus Streleț.

Fostul premier admite că se fac eforturi foarte mari pentru a distruge PLDM, dar zice că cei care au pus la cale acest plan nu vor reuși să îl ducă la bun sfârșit. „Cu toate eforturile pe care le fac, pot să le spun că forțele PLDM sunt în stare să regenereze”, a precizat sursa citată.

Ex-premierul a amintit că fracțiunea PLDM din Parlament este mai unită ca niciodată, iar decizia partidului rămâne de a nu purta negocieri cu Partidul Democrat, formațiune care „nu vrea să scoată din captivitate instituțiile statului”.

Menționăm că primarii aleși pe listele PLDM - Nina Costiuc de la Budești, Ion Scripnic de la Ciorescu și Angela Zaporojan de la Colonița - au semnat ieri o declarație prin care au anunțat că părăsesc partidul, pentru că „PLDM este interesat doar de ascunderea miliardului și blochează negocierile pentru formarea unui Guvern proeuropean”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md