L-au reţinut! Studentul cuțitar care a ucis un coleg moldovean la Iași, adus la audieri

Tânărul suspectat de uciderea unui coleg și rănirea gravă a altuia, în căminul Facultății de Economie şi Administrare a Afacerilor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost reținut. Studentul Aurelian George Giosan a fost prins în județul Neamț și a fost adus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, scrie astăzi Ziarul de Iași.

Potrivit cercetărilor, ieri-dimineaţă, în jurul orei 6, sus­pectul, Aurelian George Giosan, ar fi intrat în camera de cămin, fiind băut. Anchetatorii nu ştiau aseară în ce club a fost atacatorul. Cert este că în cameră se aflau numai Victor No­ur şi Casian Harpă, care dormeau. Giosan s-a apropiat de patul lui Nour, unde acesta dormea cu faţa în jos, i-a tăiat gâtul într-o parte, apoi l-a înjunghiat de 20 de ori în spate.

Al doilea student, Casian Harpă, s-ar fi trezit şi ar fi încercat să se apere, însă a fost şi el înjunghiat de mai mul­te ori. După ce şi-a doborât co­legii, atacatorul a incendiat apoi cele două paturi, pentru a face dispărute probele, apoi a dispărut discret, fără să fie observat de cineva, după ce în prealabil a închis uşa. Victimele au fost arse la picioare, înainte ca flă­cările să fie stinse cu găleţile cu apă luate din baie, după ce au fost găsiţi.

În ceea ce priveşte motivul crimei, anchetatorii aveau ca variantă, printre altele, un conflict de la nişte bani pe care Aurelian Giosan i-ar fi îm­prumutat lui Nour, iar în dimineaţa fatidică el i-ar fi cerut înapoi. De asemenea, colegii spun despre atacator că era obsedat de păcănele şi că cerea mereu bani de la colegi.

Aceeaşi sursă precizează că s-a încercat resuscitarea lui Victor Nour aproape o oră de către personalul SMURD, însă organismul a cedat. Casian Harpă, care avea şi el peste 15 lovituri de cuţit, a fost transportat la spital, unde a fost operat şi stabilizat, însă este în stare critică.

Moldova.ORG precizează că Victor Nour, tânărul de 19 ani, înjunghiat mortal în camera sa de cămin din Iași era originar din Chișinău. Tânărul își făcea studiile la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.