Sturza spune că decizia privind Aeroportul a fost luată la insistența personală a lui Putin

Ex-premierul Ion Sturza califică concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău drept un act de trădare națională, iar participarea ex-premierului Vlad Filat în luarea acestei decizii ar fi fost decisivă, fiind influențată la insistența personală președintelui Federației Ruse.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Sturza a scris că decizia de concesionare a Aeroportului este un act de trădare națională și pentru faptul că este un obiectiv ce ține de securitatea națională. Asta pentru că Aeroportul este singurul obiect cu destinație dublă, militară și civilă care contează în R. Moldova.

„Decizia de a concesiona Aeroportul a fost luată de premierul de atunci Filat, la insistența personală a lui Putin. Filat își dorea mult o relație neformală cu idolul său. Personal l-am preîntâmpinat să nu înghită nada KGB-istă. Nu m-a ascultat. Dar pe cine asculta?!”, afirmă Ion Sturza.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.