Trei primari PLDM din suburbiile Chișinăului părăsesc partidul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarii comunelor Ciorescu, Budești și Colonița, suburbii ale capitalei, au anunțat luni că părăsescă Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Potrivit celor trei primari, Nina Costiuc (Budești), Ion Scripnic (Ciorescu) și Angela Zaporojan (Colonița), decizia lor a fost luată după ce au constatat că PLDM „s-a transformat într-o umbră politică, care ascunde furturi și fapte de corupție, care acționează împotriva intereselor Republicii Moldova și ale cetățenilor ei”.

„Să știți că noi, cei care am muncit din greu pentru a crește acest partid, miile de membri simpli din toată țara – am așteptat un altfel de comportament din partea dumneavoastră, stimați lideri liberal-democrați, despre care acum țara a aflat că ați ascuns furtul din băncile Moldovei! Ați plasat PLDM de partea celor care sfidează legea și statul de drept. Ați pus partidul și pe toți membrii lui într-o poziție rușinoasă”, se arată într-o declarație semnată de către cei primari.

„În aceste zile PLDM arată, din nou, că este interesat doar de ascunderea miliardului. Blocarea negocierilor pentru formarea unui guvern pro-european este o acțiune periculoasă, care ar putea afecta drumul țării către Uniunea Europeană. În mod evident, o astfel de decizie nu este susținută nici de noi, nici de majoritatea membrilor PLDM, care au aderat la acest partid tocmai pentru opțiunea sa pro-europeană clară din trecut”, mai susțin primarii.

Precizăm că în ultimele săptămâni mai mulți primari sau consilieri au părăsit Partidul Liberal Democrat, pe motiv că formațiunea ar fi una coruptă.

De cealaltă parte, cei din PLDM au acuzată că aceste ieșiri din partid se fac în urma presiunilor făcute de către PD.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...