Protestatarii au luat cu asalt clădirea ANRE! Acţiunea va continua şi mâine

Sute de oameni au protestat astăzi în fața Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) față de decizia instituției de a majora tarifele la energia electrică. Manifestanții sunt nemulțumiți de creșterea tarifelor la energia electrică. Echipaţi cu vuvuzele şi tobe, aceştia au scandat „Ruşine”, „Afară”, „Jos tarifele la lumină”, „Hoţii”.

La un moment dat, oamenii au fost cât pe ce să ia cu asalt sediul ANRE, încercând să rupă cordonul de poliţişti. Şi deşi directorul general al ANRE a ieşit să vorbeasă cu protestatarii, cei din urmă nu s-au lăsat convinşi de argumentele funcţionarului şi au declarat că vor reveni cu proteste în faţa instituţiei şi mâine la ora 12.00.

Astfel, oamenii şi-au manifestat nemulţumirea de faptul că ANRE a decis, vineri, să revină la hotărârea din iulie 2015, prin care tarifele la energia electrică au fost majorate cu 35%. Aceștia s-au adunat în fața ANRE, îmbulzindu-se să intre în instituție.

Liderii Platformei DA, organizatorii acţiunii de protest, au declarat că decizia de majorare a tarifului nu este justificată. “Analiştii economici au declarat că facturile la energie electrică sunt umflate cu 50%. Aceasta în urma unor scheme, în care sunt implicați oligarhul Vladimir Plahotniuc și liderul transnistrean Evgheni Șevciuk”, au declarat protestatarii.

//

WP_20151109_15_09_32_Pro.mp4ANRE acuma ! ! ! Cât mai putem rabda această batjocoră…???

Posted by Ruslan Ruslan Verbitki on 9 Noiembrie 2015

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.