Logoul Google are formatul unei pelicule, care captează spiritul epocii anilor 1940 prin intermediul unor ilustraţii şi afişe de film.

Considerată pentru o vreme „cea mai frumoasă femeie din lume”, Hedy Lamarr, graţie farmecului şi prezenţei sale magnetice pe marele ecran, a fost în anii ei de glorie una dintre cele mai populare actriţe de la Hollywood.

Născută Hedwig Eva Maria Kiesler, pe 9 noiembrie 1914, la Viena, a primit primul ei rol principal la vârsta de 17 ani, într-un film german intitulat „Geld Auf Der Strasse”.

După o scurtă carieră în cinematografia germană, care a inclus şi o scenă controversată, în care a simulat un orgasm, în filmul „Ecstasy” (1933), tânăra actriţă şi-a părăsit primul soţ, un colaborator la guvernelor fasciste din Germania şi Italia, mutându-se în secret la Paris. Acolo, l-a cunoscut pe Louis B. Mayer, directorul studiourilor MGM, care i-a recomandat să îşi schimbe numele şi i-a oferit un contract la Hollywood,
unde a devenit o veritabilă vedetă de cinema, cu roluri importante din anii 1930 până în anii 1950.
Hedy Lamarr a jucat în numeroase filme extrem de populare, precum „Algiers” (1938), cu Charles Boyer, „I Take This Woman” (1940), cu Spencer Tracy, „Comrade X” (1940), cu Clark Gable, „Come Live With Me” (1941), cu James Stewart, „H.M. Pulham, Esq.”(1941), cu Robert Young, şi „Samson and Delilah” (1949), cu Victor Mature.
Cu toate acestea, Hedy Lamarr nu era doar o „femme fatale”. Pe lângă succesul din cinematografie, a patentat o metodă tehnologică - denumită „Secret Communication System” (sistem de comunicare secretă) -, în 1942, care a devenit ulterior de o importanţă crucială atât pentru siguranţa comunicaţiilor militare, cât şi pentru tehnologia telefoniei mobile.