„Au trecut 72 de ore de la internarea lor, nu au apărut complicaţii infecţioase, sunt stabili, dar starea lor este gravă, şi evoluţia poate fi imprevizibilă. Sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic şi beneficiază de tot suportul medicilor. S-a luat legătura cu Ministerul Sănătăţii în cazul în care aparţinătorii ar dori să-i transporte la o clinică din străinătate. În cazul în care familiile celor doi răniţi se hotărăsc să fie transportaţi, ar trebuie să facă o cere scrisă în acest sens. Am discutat cu aparţinătorii, dar deocamdată nu avem un răspuns. Trebuie evaluaţi în cazul în care se doreşte transportul lor şi găsită clinica din străinătate care se oferă să-i primească. Sunt mai multe formalităţi de făcut dacă vor fi transportaţi în străinătate”, a spus dr. Daniela Neculoiu.

Cei doi răniţi au arsuri pe 30% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii superioare.

Situaţia altor trei răniţi în aceeaşi explozie este mai bună, ei fiind internaţi la secţia de chirurgie plastică, se poate comunica cu ei, iar luni se aflau în sala de operaţie pentru tratamentele zilnice şi schimbarea pansamentelor. Aceştia au arsuri pe 10% din suprafaţa corpului, iar pe durata spitalizării, începând de joi noaptea, nu au intervenit complicaţii, a mai spus Daniela Neculoiu.

Cinci persoane au fost rănite în explozia produsă joi seara la o fabrică de pâine din Braşov, iar una a decedat la spital după câteva ore.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a deschis un dosar de cercetare in rem în acest caz, pentru cinci infracţiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă de către angajator şi nerespectarea măsurilor legale de securitate în muncă de către angajaţi.