Încă un grup de primari părăsesc PLDM! Budești, Ciorescu și Colonița vor avea primari independenți

Primarii din Budești, Ciorescu și Colonița au anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că părăsesc Partidul Liberal Democrat din Moldova. Aceștia își motivează decizia prin faptul că partidul din care făceau parte nu îi mai reprezintă.

Semnatarii declarației sunt primarul de Budești, Nina Costiuc, primarul comunei Ciorescu, Scripnic Ion și primarul de Colonița, Zaporojan Angela.

Stimați cetățeni,

Prin prezenta declarație vă informăm că, începând de astăzi, noi nu mai suntem membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. Am luat această decizie după ce am constatat că partidul din care am făcut parte s-a transformat într-o umbră politică, care ascunde furturi și fapte de corupție, care acționează împotriva intereselor Republicii Moldova și ale cetățenilor ei.

Spunem aceste lucruri cu greutate în suflet. Suntem însă convinși de calitatea îndoielnică a conducerii PLDM, după ce am asistat la izbucnirea unor scandaluri de corupție fără precedent în Republica Moldova și în regiune, scandaluri care au zguduit partidul nostru și care au lipit simbolul PLDM de „jaful secolului”.

În loc ca cei suspectați de aceste furturi și grupul lor de apropiați să vină public și să își ceară scuze de la cetățeni, ei au ales calea șantajului, a atacurilor la adresa instituțiilor statului, a manipulării.

Să știți că noi, cei care am muncit din greu pentru a crește acest partid, miile de membri simpli din toată țara – am așteptat un altfel de comportament din partea dumneavoastră, stimați lideri liberal-democrați, despre care acum țara a aflat că ați ascuns furtul din băncile Moldovei! Ați plasat PLDM de partea celor care sfidează legea și statul de drept. Ați pus partidul și pe toți membrii lui într-o poziție rușinoasă.

Noi nu mai putem rămâne, nici o zi în plus, în interiorul acestei structuri. Demisia noastră din PLDM nu înseamnă că am renunțat la angajamentele făcute în fața cetățenilor. Dimpotrivă, plecarea noastră din PLDM ne va aduce și mai aproape de oameni, de cei care ne cunosc și care ne-au votat în funcțiile publice pe care le ocupăm.

În aceste zile PLDM arată, din nou, că este interesat doar de ascunderea miliardului. Blocarea negocierilor pentru formarea unui guvern pro-european este o acțiune periculoasă, care ar putea afecta drumul țării către Uniunea Europeană. În mod evident, o astfel de decizie nu este susținută nici de noi, nici de majoritatea membrilor PLDM, care au aderat la acest partid tocmai pentru opțiunea sa pro-europeană clară din trecut.

Anterior, un alt grup de primari a anunțat retragerea din PLDM.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.