Marele clopot al Parlamentului britanic, Big Ben, a dat semnalul momentului de reculegere care a deschis, la Londra, ceremonia dedicată Zilei Memoriei. Familia regală britanică, în frunte cu regina Elisabeta a doua, dar şi regele Olandei, Willem-Alexander, au participat la evenimentele comemorative din capitala britanică. Acestea au drept scop cinstirea memoriei tuturor soldaţilor britanici căzuţi pe câmpul de luptă.

O coroană a depus şi premierul David Cameron, dar şi liderul opoziţiei britanice, Jeremy Corbyn.

Totodată, regina Marii Britanii însoţită de prinţul Phillip, dar şi Ducele şi Ducesa de Cambridge, au participat şi la un festival dedicat Zilei Memoriei, ce are loc anual, încă din 1927.

Cel mai emoţionant moment a fost cel de reculegere păstrat în memoria tuturor celor ce s-au jertfit pentru ţară. Din tavanul impunătoarei săli de concerte de la Royal Albert Hall au căzut petale de mac roşu.

Evenimente comemorative au avut loc şi în capitala afgană, Kabul, unde soldaţii britanici au păstrat un moment de reculegere în memoria tuturor celor căzuţi la datorie. Diplomaţi şi ofiţeri din ţările participante la misiunea NATO au depus coroane la un monument simbolic dedicat eroilor britanici. În prezent, în Afganistan se află 450 de militari britanici.