Iaşi// Doi studenţi din Republica Moldova înjunghiaţi într-un cămin. Unul a decedat

Un student de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a murit, iar altul se află în stare gravă la spital, după ce au fost înjunghiaţi luni dimineaţa, într-un cămin din Copou, de un coleg de cameră. Cei doi au fost găsiţi după izbucnirea unui incendiu în camera de cămin, focul fiind pus, din primele informaţii, de agresor, anunţă www.radioiasi.ro.

“Am fost solicitaţi să intervenim la un cămin studenţesc din Copou, unde la etajul unu a izbucnit un incendiu. În urma solicitării, am trimis două autospeciale şi un echipaj medical. În cameră au fost găsite două paturi arse şi două victime ale unei agresiuni. Una dintre ele se afla în stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea timp de 45 de minute, dar fără rezultat. Cea de-a doua victimă se afă în stare gravă la spital”, a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Studentul decedat este din Republica Moldova, la fel ca şi colegul său care se află la Spitalul Sf Spridon din Iaşi.

Bogdan Eduard Pleşcan, directorul Administrativ al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a declarat că incidentul a avut loc într-o cameră din căminul C4, din campusul Târguşor, iar cei doi studenţi ăşi făceau studiile la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor.

Agresorul, a cărei identitate este cunoscută, este căutat de poliţişti.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.