Social

Patru persoane, dintre care trei minori au fost internati în urma intoxicării cu monoxid de carbon

Pompierii din Ungheni s-au autosesizat și au mers la fața locului, pentru studierea situației. Se presupune că monoxidul de carbon a fost emanat de la soba care era folosită în locuința acestora.Starea persoanelor, dintre care mama copiilor de 43 de ani și cei trei minori, băieți de 3, 9 și 11 ani este stabilă și sînt în afara oricărui pericol. Alte circumstanțe ale acestui caz se stabilesc.

Pompierii în acest context, avertizează despre importanța respectării normelor de securitate în sezonul rece al anului, cînd sînt exploatate sobele de încălzit. Nu se recomandă ca focul să fie lăsat aprins în sobă, pe timp de noapte, iar zilnic încăperile trebuie aerisite, pentru a împiedica cazurile de intoxicație, cu pericol pentru viață.

Potrivit datelor Serviciului Situaţii Excepţionale, de la începutul anului, în ţara noastră s-au produs 1495 de incendii în care au decedat 88 de persoane, inclusiv 3 copii. Peste 170 de incendii, din numărul total, au drept cauză încălcarea regulilor de exploatare a sobelor de încălzit.

Statisticile anuale arată că în Republica Moldova 15,33% din incendii izbucnesc din cauza sobelor şi coşurilor de fum defecte, iar 11,55% au la bază încălcarea normelor antiincendiare la exploatarea mijloacelor de încălzit defecte.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *