07:54:52 25.04.2024
Stiri

Povești de dragoste // Iubire fatală

Reportaj 08.11.2015 17:30 Vizualizări1413 Autor: Ziarul National


Povești de dragoste // Iubire fatală foto simbol

După absolvirea școlii, Galina a dat admiterea la colegiul pedagogic.

Acolo îl cunoaște pe Ștefan, profesor de istorie. Bărbat galant, cu ochii verzi, a cucerit-o cu ușurință. Nu știa, sărmana copilă, că acesta va fi un nemăsurat fiu risipitor în viața ei.

Tânără și neexperimentată, își pierde capul și se lasă sedusă. Crede în toate vorbele filfizonului. După o jumătate de an, însă, află că iubitul ei este căsătorit și are un copil.

I s-a făcut groază la aflarea adevărului. Cum însurat? Și încă cu copil? Ce să facă ea acum cu viața ei, cum să trăiască mai departe?

Cerându-i explicații, acesta se bâlbâia. Ba nega că-i însurat, ba îi spunea că va face totul să n-o piardă. Într-un sfârșit, a recunoscut și i-a promis să divorțeze și să se căsătorească cu ea.

Galina a fost plecată toată vara la o mătușă la Cluj. Nădăjduia să-l uite pe cel care i-a frânt inima.

Dar chiar din prima zi, de cum l-a întâlnit, a știut că nu-i va putea rezista. Au continuat să se întâlnească. Bărbatul se ținea doar de promisiuni. Continua să ducă o viață dublă.

După absolvirea colegiului, Galina s-a angajat într-un sat din codri. Împlinise 19 ani și avea deja o inimă frântă și îndurerată. Spera să se vindece, să uite...

Însă fiul risipitor nu a lăsat-o slobodă, a găsit-o și acolo. A cedat iar și iar. Îl iubea cu o dragoste de câine, devotată până la absurd.

Își promitea să-l alunge, să refuze să-l mai asculte. Însă cum apărea, tânăra făcea totul pe dos.

Când a înțeles că este însărcinată, i-a dat ultimatum să divorțeze. Ștefan avea deja acasă trei copii și nu a avut curajul să-i abandoneze.

Femeia și-a luat lumea în cap și a plecat în Italia. Încerca să schimbe lucrurile.

Chiar dacă nu avea un domiciliu stabil, peste șase ani și-a adus copilul în Italia. Nu mai avea puteri să-și piardă și băiatul.

Revenită în R. Moldova, a vrut să-și verifice sentimentele. Ștefan a alergat cu sufletul la gură, la fel de curtenitor. Însă Galina se vindecase, se maturizase. N-o mai măguleau vorbele. Străinătatea a învățat-o să discearnă. Nu i-a mai vibrat inima. Privea cu răceală bărbatul din fața sa și nu înțelegea ce găsise în el, ce a robit-o atât de mult, încât a putut să-și dea viața peste cap pentru el...

***

Când Mihăiță absolvea cursul primar gimnazial, l-a cunoscut pe Franco. A angajat-o să-i facă ordine în vila lui imensă. Părea un tânăr cu experiență, deși avea 50 de ani. O plăcea pe Galina, dar nu se exterioriza. Când s-a îmbolnăvit Mihăiță, Franco i-a fost de mare ajutor femeii. Boala copilului i-a apropiat.

Bărbatul i-a propus să vină să locuiască în casa lui. Galina a refuzat, iar peste o zi el a venit cu propunerea de căsătorie.

Plângea și nu-i venea să creadă... chiar s-a milostivit soarta de ea? Oare va avea și ea un umăr pe care să-și plece capul? R. L.

P. S. Povestea ta poate fi aici. Dacă vrei să împărtășeșeti istoria ta de dragoste pe care ai trăit-o sau pe care o trăiești, dacă vrei să-ți deschizi sufletul și să dai frâu liber sentimentelor, o poți face expediind o scrisoare la redacția noastră la adresa: mun. Chișinău, str. A. Pușkin 22, Casa Presei, bri. 408 sau un mesaj la info@ziarulnational.md. Cele mai interesante povești vor fi premiate.

Câștigătorul unui CD de la Sens Music cu albumul „În fiecare zi” de Victor Socaciu este R.L. Sunteți rugați să telefonați la redacție în decurs de 30 de zile pentru a afla unde și cum să intrați în posesia premiului.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md