Activişti din zona respectivă susţin că avioanele erau ruseşti, dar DPA precizează că nu a putut verifica în mod independent aceste afirmaţii.
Ei au precizat că avioanele au vizat piaţa Kouatly din Duma, lângă capitală.

Înregistrări video postate pe YouTube de către activişti surprind oameni ducând răniţi către dube, pentru a fi transportaţi departe de piaţă, cuprinsă de un incendiu.

Săptămâna trecută, un atac aerian similar, la Duma, care se află la est de Damasc, în regiunea Ghotta, s-a soldat cu cel puţin 57 de morţi şi peste 100 de răniţi. Ghotta de Est a fost vizată frecvent de atacuri aeriene ale forţelor loiale lui Bashar al-Assad.

Observatorul a anunţat că bilanţul unui raid din noaptea de vineri spre sâmbătă, la Bou Kamal, a ajuns la 71 de morţi, între care se află şi şase copii.
„Sunt în continuare multe persoane prinse sub dărâmături, iar cei mai mulţi dintre răniţi se află în stare gravă. În principal sunt civili", a declarat pentru DPA Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului.

El nu a spus dacă acestei raiduri în estul Siriei, în apropiere de frontiera cu Irakul, au fost efectuate de forţe ale regimului, de ruşi sau de coaliţia condusă de americani.

Aceste atacuri aeriene au vizat o zonă controlată în mare parte de către Statul Islamic (SI).
O coaliţie militară condusă de către Statele Unite efectuează, începând din septembrie 2014, atacuri aeriene împotriva forţelor SI şi altor extremişti.

Rusia, un aliat apropiat al preşedintelui sirian al-Assad, şi-a început atacurile aeriene împotriva forţelor rebelilor din cadrul opoziţiei şi grupării jihadiste pe 30 septembrie.