Voronin: Comuniștii întotdeauna au pledat pentru „modernizare europeană” și așa va fi mai departe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comuniștii întotdeauna au pledat pentru „modernizare europeană” și în continuare vor avea aceeași politică, a declarat duminică președintele PCRM, Vladimir Voronin, comentând posibilitatea coalizării cu PD în vederea formării unui nou Guvern.

Liderul comunist și-a manifestat nemulțumirea față de declarația președintelui Parlamentului Andrian Candu, care declarase anterior că PCRM-ul trebuie să „demonstreze” că este un partid proeuropean.

Potrivit lui Voronin, declarațiile lui Candu sunt unele de fațadă, pentru a se justifica în fața europenilor.

„Ei vor să le spună europenilor că nu vor cu comuniștii, dar situația îi impune. Eu vreau însă să le amintesc câte am făcut noi, comuniștii, încă din 2002, pentru modernizare europeană. Noi multe lucruri am făcut, iar ei nimic nu fac. De când s-a semnat Acordul de Asociere niciun capitol nu a fost îndeplinit. Să nu-și bată ei capul de comuniști, comuniștii o să fie întotdeauna pentru reforme și modernizare”, a declarat Voronin.

Pe de altă parte, președintele PCRM a spus că partidul pe care-l conduce încă nu a luat o „hotărâre” în privința coalizării cu PD, dar dacă va fi nevoie va fi convocată plenara în acest sens.

„Acei care au condus, care vor să creeze alianțe, care au adus țara în această criză și sărăcie să se gândească ce vor face mai departe. Dacă trebuie anticipate, nicio problemă. Comuniștii niciodată nu s-au temut de alegeri parlamentare”, a mai spus Voronin, precizând totuși că anticipatele ar trebui evitate în pragul iernii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...