Și Parisul crede că avionul rusesc din Egipt a fost doborât de o bombă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul francez Manuel Valls a declarat că „nu trebuie exclusă nici o ipoteză” în cazul prăbușirii avionului rus în Sinai, săptămâna trecută, cea a unui atentat fiind luată foarte în serios, relatează AFP.

„Nu trebuie exclusă nici o ipoteză, dar desigur cea a unui atentat este luată foarte în serios”, a declarat premierul într-un interviu.

„Nicio concluzie” nu a putut fi trasă încă în legătură cu originea dezintegrării în aer a avionului rus Airbus A321 implicat în tragedia de acum o săptămână din peninsula egipteană Sinai și soldată cu 224 de morți, a declarat sâmbătă șeful echipei de anchetatori, egipteanul Ayman el-Mokaddem.

Marea Britanie și SUA au evocat deschis ipoteza unei bombe la bordul avionului companiei ruse Metrojet care urma să ajungă la Sankt-Petersburg. Și Rusia, care pare că a aderat la această ipoteză, a ordonat suspendarea zborurilor civile spre Egipt.

Avionul rus, un Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, s-a prăbușit sâmbăta trecută în Peninsula Sinai la 23 de minute după decolare. Toți cei 217 pasageri aflați la bordul avionului, majoritatea originari din Sankt Petersburg, și șapte membri ai echipajului și-au pierdut viața în această catastrofă aviatică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...