14:48:03 19.04.2024
Stiri

Încă TREI RĂNIŢI au murit duminică. BILANŢUL victimelor incendiului de la București a ajuns la 44

Social 08.11.2015 13:25 Vizualizări551 Autor: Ziarul National
Încă TREI RĂNIŢI au murit duminică. BILANŢUL victimelor incendiului de la București a ajuns la 44  rtv.net


Bilanţul victimelor tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 44, după ce încă trei răniţi au murit duminică dimineaţa, informează România TV. În cursul zilei de sâmbătă, alte nouă persoane au pierdut lupta cu viaţa.

Trupurile tinerilor decedaţi se află la IML unde se efectuează necropsiile. La IML au ajuns şi o parte din familiile decedaţilor pentru a ridica trupurile. Acolo a mers şi Cabral care a venit să ridice trupul prietenului său, Alex Chelba.

„La toţi cei patru decedaţi din Spitalul Floreasca le-a cedat plămânul. Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult”, a declarat, pentru Mediafax, Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică din Spitalul Floreasca.

„Pacienţii au arsuri pe suprafeţe diferite. Arsura chimică, automat otrăvurile, au intrat prin căile aeriene, s-au absorbit şi practic au intrat în sânge. Au produs ce au produs şi se simte la nivelul plăgilor. Plăgile au o textură şi o culoare cu totul particulare. Personal, n-am mai văzut niciodată o culoare de plagă de arsură de această nuanţă, adică este ceva între cenuşiu, roşu, negru, de nepovestit. Sângele a ajuns într-o anumită compoziţie şi a produs anumite transformări acolo, ca atare şi excizia noastră va trebui să fie specială, nu obişnuită, adică trebuie să ne adaptăm la acest fel de arsură”, a spus profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md