19:24:11 25.04.2024
Stiri

Marș de AMPLOARE mâine la Chișinău. Traseul: Centrul capitalei – Ambasada SUA – Ambasada Germaniei – Ambasada României

Știri 07.11.2015 12:48 Vizualizări1764 Autor: Ziarul National
Marș de AMPLOARE mâine la Chișinău. Traseul: Centrul capitalei – Ambasada SUA – Ambasada Germaniei – Ambasada României BUN


Unioniștii anunță pentru mâine un marș de amploare în Chișinău, concomitent cu manifestații pro-Unire similare desfășurate la București și în alte orașe din România.

Acțiunea, care va avea loc la inițiativa Blocului Unității Naționale, va începe la ora 13.00, cu plecare de la de la monumentul lui Ștefan cel Mare, iar participanții vor cere „resetarea celor două state românești prin Unire”.

„Tragedia din Colectiv a arătat clar că în România e nevoie de o resetare a clasei politice. De cealaltă parte, dezastrul social-economic în care a ajuns Republica Moldova a arătat clar că e nevoie de o reorganizare a statului în întregime. Și la București, și la Chișinău avem șansa să facem un pas vital pentru a trăi toți într-o Românie mai bună: un guvern comun pentru cele două state românești”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale.

„Duminică ieșim în stradă în cele două capitale pentru a cere un singur Guvern. Vom merge în marș la Ambasada SUA, la cea a Germaniei și cea a României pentru a le transmite simbolic mesajul nostru”, a precizat și Vitalie Prisăcaru, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Blocul Unității Naționale este o coaliție formată din 22 de entități nonguvernamentale, printre care și Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova și Asociația Foștilor Deținuți și Victime ale Represiunilor din Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md