Nume
Parola
Vizualizări: 7062
Armonizarea Pieței Digitale, discutată cu reprezentanții Comisiei Europene
Chișinău, 6 Noiembrie 2015 — Vitalie Tarlev, Viceministrul TIC, a avut astăzi, 6 noiembrie 2015, o întrevedere cu Vassilis Kopanas, reprezentantul Direcției generale rețele de comunicare, conținut și tehnologie a Comisiei Europene (DG CONNECT).

În cadrul întrevederii a fost discutată inițiativa de creare a spațiului european unic al pieței digitale și necesitatea armonizării politicilor și piețelor naționale în vederea eliminării obstacolelor și barierelor existente. Totodată, pentru a asigura schimbul de experiență în domeniu și acordarea suportului pentru dezvoltarea politicilor de profil, s-a convenit participarea reprezentanților MTIC la prima reuniune a Panelului privind Armonizarea Pieței Digitale.

Discutând proiectele din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, părțile au convenit asupra colaborării în vederea implementării de către Republica Moldova a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, pe domeniile de competență a Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, inclusiv Strategia Naţională de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale ,,Moldova Digitală 2020", care are menirea să asigure o dezvoltare sistemică şi previzibilă a sectorului, având la bază principiile enunțate de ,,Agenda Digitală pentru Europa”.

Armonizarea pieței digitale este una din prioritățile de bază a ”Agendei Digitale pentru Europa” și cuprinde 6 segmente: Servicii electronice de identificare; Competențe digitale; Legislația în domeniul telecomunicațiilor; Securitatea rețelelor, informației și securitatea cibernetică; e-Comerț și e-Vamă.