Fostul președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare face dezvăluiri legate de BEM

Fostul președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Artur Gherman, a povestit la postul de televiziune TV7 despre cum Vlad Filat ar fi încercat să facă presiuni asupra sa.

Potrivit acestuia, totul s-a întâmplat în august 2013, iar Filat ar fi dorit să împiedice tranzacțiile de la Banca de Economii în urma cărora statul a cedat pachetul majoritar de acțiuni.

Gherman spune că în momentul în care s-a opus cedării pachetului majoritar deținut de stat la BEM unui investitor privat, acesta a devenit incomod, iar ulterior a fost demis din cauza asta.

”Cred că eu am devenit incomod. Probabil aș tinde să-l susțin pe dl Ioniță. Am simțit încă din 2013 când a spus că nu se procedează corect cu BEM. De atunci am simțit o relație mai rece cu cconducerea partidului. M-au întrebat – ești unicul luptător pentru dreptate?”, a menționat Gherman în cadrul emisiunii.

Menționăm că Artur Gherman este fost membru PLDM.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare