Pompierii au intervenit cu nouă autospeciale cu apă şi spumă, pentru stingerea incendiului, la faţa locului aflându-se, în total, 12 ambulanţe şi SMURD.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, o persoană dintre cei şase răniţi în explozie transportaţi la spital este în stare foarte gravă.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că patru dintre răniţi au arsuri de 10 la sută, iar unul are arsuri de 40 la sută. În urma exploziei, foarte multe cioburi s-au împrăştiat în curţile caselor aflate în jurul clădirii unde a avut loc deflagraţia.

„Există suspiciunea că sunt persoane aflate sub dărâmăturile de la etajul 1, unde a fost explozia. La nivelul Braşovului a fost declanşat planul roşu şi a fost ridicat nivelul de intervenţie la maximum. Au fost alertate forţe din judeţele Covasna, Prahova şi se pregătesc şi din Mureş dacă numărul victimelor va creşte. De asemenea, au fost pregătite trei elicoptere, iar dacă va fi nevoie vor fi trimise pentru a fi transportaţi pacienţi în alte spitale”, a declarat Arafat.

De menţionat că angajaţii fabricii de pâine erau în schimbul al doilea, iar la ora actuală nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor care se aflau în clădire la momentul producerii exploziei urmate de incendiu.