O nouă zi cu proteste la București

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bucureștenii au ocupat din nou joi seară Piața Universității, aceasta fiind a treia zi de proteste după tragedia care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în club Colectiv.

Câteva mii de oameni scandează lozinci împotriva actualei clase politice și flutură steaguri tricolore.

În jurul orei 18,30, manifestanții adunați și de această dată pe rețelele de socializare au ocupat bulevardul, circulația în zonă fiind oprită.

Grupul de manifestanți se întinde de la fântâna de la Universitate până în sensul giratoriu de la intersecția străzii Nicolae Bălcescu cu bulevardul Elisabeta.

În urma acestor proteste, printre manifestanţi s-a conturat ideea creării unui partid nou, format din „oameni tineri şi corecţi”, care să primească numele „Colectiv”.

„Avem nevoie să ne implicam, să facem un partid, fără corupţi si coruptibili, fără cei care au mai făcut parte din alte partide anterior, fără securişti sau politologi, oameni noi, tineri, corecţi!! Asta trebuie să facem, să ne organizăm! Protestele sunt foarte valoroase!! Si trebuie sa le continuam, să fim gardienii democraţiei! Dar trebuie să ne implicăm, să ne adunăm, avem nevoie de unitate între noi, de SOLIDARITATE!! Trebuie să formăm grupuri, să fim reprezentaţi, vocea strazii trebuie să aibă ecou la toate nivelele, în toate structurile!”, a scris Cătălin Albu pe pagina de Facebook care a iniţiat apelul pentru organizarea protestelor din aceste zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...