Dacă numărul celor care sosesc continuă să se menţină la acelaşi nivel în ultimele două luni ale lui 2015, atunci cele mai recente estimări ale guvernului, care vorbeau de 800.000 până la un milion de imigranţi sosiţi în acest an, vor fi depăşite în mod semnificativ.

Datele provin de la sistemul EASY german care contabilizează imigranţii care sosesc în ţară şi intenţionează să solicite azil, însă nu au făcut încă acest lucru.

Luna septembrie a depăşit deja toate recordurile cu 163.772 de sosiri.

Astfel, 88.640 de persoane care afirmă că provin din Siria au ajuns în octombrie în Germania, crescând numărul total al acestora la 243.721 începând din luna ianuarie. Circa 31.000 de cetăţeni afgani au ajuns de asemenea luna trecută în Germania, dublând aproape numărul total al acestora, care a ajuns la 67.191.

Germania a avertizat că va creşte numărul afganilor expulzaţi pentru a face faţă acestui aflux nejustificat, potrivit Ministerului de Interne.

În acelaşi timp, statele din Balcani nu se mai află în primele cinci ţări de origine ale imigranţilor, în condiţiile în care autorităţile germane şi-au intensificat campaniile şi măsurile pentru a stopa intrarea în ţară a cetăţenilor albanezi, kosovari sau sârbi care soseau în masă deşi, statistic, şansele lor de a obţine statut de refugiat sunt mai mici de 1%.

Berlinul încearcă în zadar de luni de zile să împartă între membrii Uniunii Europene sarcina primirii imigranţilor care doresc în marea lor majoritate să ajungă în Germania.