Un fost pilot american, Clayton Osbon, care a suferit o cădere nervoasă, în timp ce se afla la manşă, a dat în judecată compania pentru care lucra pentru că i-a permis să zboare. Acesta cere 14,9 milioane de dolari drept despăgubire pentru că angajatorul nu a făcut niciun efort pentru a se asigura că este apt de zbor, în ciuda semnalelor de alarmă.

Un episod de cădere nervoasă al lui Clayton Osbon din timpul zborului a dus la aterizarea de urgenţă a unei curse între New York şi Las Vegas în 2012. Decizia aterizării a fost luată după ce pilotul a început să alerge pe culoare, vorbind pe un ton foarte agresiv despre religie şi terorism şi făcând comentarii precum „Nu mergem la Vegas! Ar trebui să începeţi să vă rugaţi acum!”.

Pasagerii au reuşit să-l imobilizeze pe pilot, iar copilotul a efectuat aterizarea de urgenţă. Procesul a fost deschis ieri de un tribunal federal din New York. În cadrul şedinţei, Clayton Osbon a declarat că modul în care s-a comportat în timpul acelui zbor a fost provocat de o convulsie cerebrală pe care Jet Blue ar fi trebuit să o identifice înainte ca el să se urce la bordul avionului.

Fostul pilot declară că episodul l-a supus unor "momente de ruşine publică" în presă şi pe reţelele de socializare şi i-a afectat posibilităţile în privinţa carierei profesionale.