Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Declaraţie de presă privind instalarea pavajului din granit pe strada pietonală „Eugen Doga”

   2535
Ca urmare a discuţiilor privind instalarea nepotrivită a pavajului din granit pe Strada pietonală „Eugen Doga", subiect abordat şi de unele instituţii mass-media, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări:  

1.        Recentele declaraţii apărute în spaţiul public privind instalarea necorespunzătoare a pavajului din granit pe Strada pietonală „Eugen Doga" sunt lipsite de orice temei, pe care le calificăm drept insinuări şi manipulări.   
2.        Fără a solicita opinia specialiştilor în domeniu, fie a unor arhitecţi sau constructori, în spaţiul public se lansează dezinformări, aducând astfel acuzaţii autorităţilor publice locale. Or, pavelele din granit natural, neprelucrate, sunt neuniforme, pe toate cele 6 părţi. În schimb, granitul este un material durabil, rezistent la ciclurile de îngheţ - dezgheţ.    
3.        Încercarea de a face comparaţie cu zonele pavate cu granit natural din alte oraşe, este una cel puţin lipsită de logică, dar şi de argumente, în situaţia în care respectivele pavaje au fost aplicate cu zeci sau sute de ani în urmă şi ele s-au şlefuit în mod natural.


Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău