11:20:21 23.04.2024
Stiri

ASTĂZI // O nouă ACȚIUNE DE PROTEST în centrul Chișinăului: „REVOLUȚIA tinerilor”

Social 04.11.2015 15:54 Vizualizări3359 Autor: Ziarul National
ASTĂZI // O nouă ACȚIUNE DE PROTEST în centrul Chișinăului: „REVOLUȚIA tinerilor”


Reprezentanții Consiliului Marii Adunări Naționale (CMAN) organizează astăzi, începând cu ora 19.00, o acțiune de protest în centrul Chișinăului. Prin această acțiune, reprezentanții Consiliului Marii Adunări Naționale se solidarizează cu protestatarii din România, care astăzi, la aceeași oră, vor ieși iarăși în stradă. Despre aceasta a anunțat activistul Liviu Vovc, care este și membru al CMAN.

Acesta e îngrijorat că, dacă o asemenea tragedie (incendiul de la Clubul Colectiv, soldat cu zeci de morți și răniți - n.r.) s-a întâmplat în România, unde instituțiile de drept funcționează, atunci în R. Moldova lucrurile sunt mult mai grave.

„Îmi este frică să mă gândesc câţi oameni ar putea să moară, dacă așa ceva s-ar întâmpla în R. Moldova, mai ales că știm cum funcţionează instituţiile noastre de drept. Noi, în mod de solidarizare cu cetățenii din România, anunţăm o adunare aici, în Piața Marii Adunări Naționale, la aceeaşi oră. Vom arăta că suntem împotriva corupţiei, că noi avem acelaşi mesaj. De asemenea, vom organiza un marş spre toate instituţiile de drept. Mizez foarte mult pe tineri, cei care sunt viitorul R. Moldova”, a spus Vovc.

Același îndemn a fost spus și de alt membru al CNAN, Nicolae Josan. „Nu mai putem tolera ce se întâmplă. Avem aceleași revendicări ca și cetățenii din România. E vorba de lupta împotriva corupţiei, lupta împotriva bandiţilor, lupta împotriva hoţilor de la guvernare. Mă adresez în primul rând tinerilor. Cu toții am văzut câţi tineri s-au mobilizat în România. E revoluţia tinerilor”, a spus acesta.

Amintim că zeci de mii de oameni au ieșit ieri pe străzile orașelor din România și au cerut demiterea tuturor care se fac responsabili de tragedia din Clubul Colectiv. Primul care și-a dat demisia a fost premierul Victor Ponta, urmat de primarul sectorului patru din București.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md