Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Rezultatele acțiunii de înverzire a plaiului în Chișinău

   2159

Primăria municipiului Chișinău informează că în cadrul acţiunii „Un arbore pentru dăinuirea noastră", desfășurată sâmbătă, 31 octombrie a.c., au participat peste 2500 persoane din capitală, fiind plantați circa 14 mii de arbori şi arbuşti.

Pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și în toate sectoarele capitalei în diferite locații au fost organizate plantări de arbori şi arbuşti. Angajații Primăriei municipiului Chișinău, ai subdiviziunilor și întreprinderilor municipale au sădit copaci în sectorul Ciocana, în pădurea - parc Râșcani din str. Mihail Sadoveanu.

Plantările vor continua pe tot parcursul lunii noiembrie, pentru a se reuși sădirea tuturor puieților planificați pentru anul curent, care este în număr de 20 mii unități. În același context, în 2015 pe teritoriul municipiului Chișinău de către serviciile de profil au fost defrișați circa 2900 de copaci uscați și avariați.

De menționat că în ultimii 8 ani pe teritoriul municipiului Chișinău au fost defrișați circa 25 mii de copaci uscați și avariați, fiind plantați peste 150 mii de arbori și arbuști tineri. Speciile cele mai întâlnite de arbori plantați sunt: arțar - 4 tipuri, stejar, salcâm, frasin, sofora, tei și salcie.  

     
 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău