Bloggerul şi fotograful Claudiu Petre a reuşit să iasă printre primii din club, imediat după ce a izbucnit focul. Deşi avea arsuri pe tot corpul, s-a întors în local pentru a-i scoate pe cei prinşi în capcana flăcărilor. A reuşit să salveze două vieţi, dar, la scurt timp, inima lui a cedat. Deşi apropiaţii l-au căutat cu disperare, dar plini de speranţă, ieri, au fost informaţi că bărbatul de 36 de ani se află printre cadavrele de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti.

Cazul lui Claudiu Petre nu este unic. O soartă asemănătoare a avut şi Adrian Rugină, toboşarul trupei Bucium. El a fost răpus de fumul toxic după ce a salvat cinci vieţi. Unii oameni erau căzuţi la pământ, dar Adrian nu s-a gândit doar la el, ci s-a oprit să-i ridice. Avea 38 de ani, iar pasiunea pentru muzica rock l-a adus vineri seară la Colectiv, unde trupa Goodbye to Gravity îşi lansa noul album.

Alţi doi tineri în vârstă de 15 ani au scăpat cu greu din infern. Unul dintre ei, în scaun cu rotile, nu ar fi fost acum în viaţă, dacă prietenul acestuia nu l-ar fi scos din flăcări. Ambii adolescenţi sunt spitalizaţi. Cel care a făcut un sacrificiu suprem şi şi-a salvat amicul este în stare gravă.

Printre eroi se numără şi Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie. Un cameraman a povestit pe o reţea de socializare cum s-a simţit rupt între meserie şi sentimente, după ce l-a văzut pe Adrian Despot, care avea şi el arsuri, cărând pe braţe un rănit. Când au dat ochi în ochi, operatorul a povestit că Despot a început să ţipe la el să lase camera şi să care oameni. Martorii spun că datorită celor curajoşi cel puţin 10 vieţi au fost salvate.