(INFOGRAFIC) 10 ani de la primul gol marcat de Messi în UCL; Cum arăta fotbalul atunci

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

UEFA îi dedică această săptămână lui Leo Messi. În urmă cu fix 10 ani, starul Barcelonei marca primul său gol în Champions League.

2 noiembrie 2005. Un puşti care abia împlinise 18 ani, pe numele lui Lionel Messi, îşi trecea numele pe lista marcatorilor într-un meci de Champions League, Barcelona – Panathinaikos, scor 5-0. Mulţi discutau despre posibilitatea ca argentinianul să devină foarte important pentru „extratereşti”, dar nimeni nu anticipa că acesta va rămâne în istorie drept unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din toate timpurile.

După doar 10 ani de la marcarea primului său gol în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume, Messi se luptă cu recordurile. A ajuns deja la 100 de prezenţe în Ligă şi a devenit golgheterul all-time al competiţiei (record doborât, între timp, deRonaldo, care e golgheterul la zi).

UEFA a decis să îi dedice întreaga săptămână deţinătorului a 4 „Baloane de Aur”, iar astăzi a realizat o infografie de excepţie, în care ne prezintă cum arăta fotbalul în momentul în care Messi marca pentru prima oară în Champions League.

Cum a arătat Barcelona în disputa cu Panathinaikos, din 2 noiembrie 2005

Valdes – Oleguer, Puyol, Edmilson, Van Bronckhorst – Van Bommel, Xavi, Iniesta – Messi, Eto’o, Ronaldinho

Cum arăta fotbalul European la finalul lui 2005?

Primii trei golgheteri all-time ai Champions League:

  • Raul – 51
  • Van Nistelrooy – 43
  • Henry – 39

Ronaldo (golgheterul all-time de acum, cu 82 de goluri) nu marcase încă în grupele Ligii. Avea să o facă abia peste 17 luni.

Andriy Shevcenko a fost desemnat cel mai bun jucător din Europa

Barcelona avea în palmares o singură Cupă a Campionilor (1991-1992). Între timp, a mai cucerit 4 Ligii ale Campionilor (2005–06, 2008–09, 2010–11, 2014–15)

Josep Guardiola era încă jucător activ. Evolua în Qatar, la Al Ahli

Cesar Rodriguez Alvarez era golgheterul all-time al Barcelonei

Liverpool era deţinătoarea Champions League.

dd


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...