14:05:57 25.04.2024
Stiri

De NECREZUT // Voronin: „Rusia ar trebui SĂ NE LASE ÎN PACE pe noi”!

Politică 28.03.2015 12:47 Vizualizări4143 Autor: Ziarul National
De NECREZUT // Voronin: „Rusia ar trebui SĂ NE LASE ÎN PACE pe noi”!


Alegerile din Găgăuzia nu au fost câştigate de Irina Vlah, ci de „televiziunea rusească”. De această părere este liderul comuniştilor Vladimir Voronin.

„Întrebări nu sunt, aşa au hotărât cetăţenii. Dacă a fost totul cinstit. Aceste alegeri nu le-a câştigat Vlah, dar televiziunea rusească. A fost o atenţie deosebită ca alegerile să fie câştigate de ea. Socialiştii au primit indicaţii să o ia sub tutela lor. Televiziunile nu trebuie să aibă activităţi politice. Rusia şi alţii ar trebui să ne lase în pace pe noi”, a declarat Vladimir Voronin, ieri-seară, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la „Publika TV”.

Totuşi, Voronin afirmă că embargourile ruseşti impuse produselor moldoveneşti nu ar fi politice, pentru că acestea ar fi, într-adevăr, necalitative". Preşedintele PCRM a mai spus că a constatat „mai multe lucruri scrise în grabă” în Acordul de Asociere a R. Moldova cu Uniunea Europeană şi că „34 de alianeate” ar trebui modificate.

Liderul comuniştilor şi-a exprimat repetat nemulţumirea vizavi de activitatea unor miniştri din Guvernul condus de Chiril Gaburici pe care comuniştii l-au votat.

„Mulţi miniştri au fost în cabinetul Leancă. Nemulţumirile se bazează pe anumite analize. Unii nu merită să deţină aceste posturi. Au spus că ne vor asculta şi o să ceară demisia. Prima este Maia Sandu, ce face ea în sistemul de învăţământ din ţară? O să fie solicitări ale noastre. Unde miniştrii sunt noi, nu avem aşteptări mari foarte rapid, dar de la cei vechi - da. Dacă eşti ministru, trebuie să ai soveste (ruşine – n.r.). Ministrul Apărării spune, după câteva zile, că trebuie să ne apropiem de NATO. Constituţia nu permite”, a declarat comunistul.

Voronin susţine în continuare că comuniştii sunt în opoziţie şi nu vede o problemă ca opoziţia să deţină funcţii.

„De ce nu ar fi bine ca un reprezentant al opoziţiei să fie un viceprocuror, un vicedirector al SIS. Noi avem oameni pregătiţi, experienţă de opt ani de zile”, a argumentat liderul PCRM.

În altă ordine de idei, Voronin a anunţat că, în cadrul şedinţei Parlamentului în care s-a discutat raportul comisiei de anchetă privind situaţia din sistemul financiar-bancar, a cerut personal „demisiile tuturor, guvernatorul şi viceguvernatorii” Băncii Naţionale a Moldovei.

„Dar nu e posibil, trebuie câte unul pe rând. Trebuie de văzut ce schemă a fost folosită, de către cine şi unde s-au dus banii. Aceste persoane care au permis să se întâmple aşa ceva trebuie să răspundă. Trebuie să elaborăm un mecanism ca astfel de lucruri să nu să se mai întâmple. Nu este o neglijenţă în serviciu, dar este un lucru făcut intenţionat şi organizat. Trebuie să aducem banii înapoi. Totul s-a început când pachetul de control era al statului şi s-a cerut vânzarea lui”, crede Voronin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md