(INFOGRAFIC) Moldovenii trimit mai puțini bani acasă: Transferurile au scăzut cu peste 30%

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Moldovenii au primit, în primele nouă luni ale anului curent, din străinătate prin băncile moldoveneşti mijloace băneşti sub formă de transferuri în sumă de peste 844,49 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă o scădere cu peste 30 la sută faţă de perioada similară a anului precedent.

Fluctuațiile cursului de schimb al valutelor originale față de dolarul american au contribuit cu 15,1% la scăderea totală a transferurilor în ianuarie-septembrie curent, în timp ce diminuarea efectivă a transferurilor a constituit 17,6%.
12
În luna septembrie moldovenii din străinătate au transferat acasă bani în valoare de 100 de milioane de dolari americani, cu 18 milioane mai mult decât în luna august curent și cu 55 de milioane mai puțin decât în luna septembrie a anului trecut.

Potrivit datelor oferite de Banca Naţională a Moldovei (BNM), moldovenii care muncesc în Federația Rusă au efectuat, în luna septembrie, transferuri de bani celor de acasă în valoare de aproape 42 de milioane de dolari americani. Criza din acestă țară a afectat considerabil transferul remitențelor, în condițiile în care în septembrie 2014 în Republica Moldova au ajuns aproape 101 milioane de dolari americani din Federația Rusă. Astfel, remitențele venite din această țară au scăzut cu 42 la sută în luna septembrie față de aceeași lună a anului trecut.
cdâ
Italia este a doua țară în topul remitențelor. Aproape 12 milioane de dolari americani au ajuns în Republica Moldova în luna septembrie curent, în scădere față de perioada similară a anului trecut cu 11,4%.

Cea de-a treia țară din care moldovenii transmit cei mai mulți bani acasă este Israel. În luna septembrie, moldovenii au trimis acasă aproape 9 milioane de dolari americani, în comparație cu 9,18 milioane de dolari în luna septembrie 2014, ceea ce reprezintă o scădere de 5,9%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...