Înarmaţi cu lopeţi, dar şi găleţi, peste 60 de săteni din comuna Cărpineni s-au trezit dis-de-dimineaţă şi au pornit să sădească pomi. Oamenii au decis să amenajeze intrarea în localitate cu peste 400 de sălcii şi plopi.

Întrucât pe marginea drumului era şi foarte mult gunoi, oamenii au decis să aducă şi un tractor pentru a încărca deşeurile. Iniţiativa de a planta copacii vine din partea unor membri ai Platformei Demnitate şi Adevăr din comuna Cărpineni, care au decis împreună cu alţi oameni să marcheze astfel Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului.

Această zi a fost marcată şi de angajaţii Primăriei Chişinău, care în frunte cu edilul capitalei au sădit în sectorul Ciocana 11 mii de arţari. Potrivit Ministerului Mediului, pe întreg teritoriul ţării au fost plantaţi astăzi 267 de mii de arbori şi arbuşti, dintre care 20 de mii doar în municipiul Chişinău. În acest sens, Fondul Ecologic Naţional a alocat un milion de lei pentru procurarea materialului săditor. Campania de înverzire a fost organizată pentru prima dată în 1996.