România în doliu. Conducerea Moldovei a transmis un mesaj de compasiune în legătură cu tragedia de la București

Conducerea Republicii Moldova a transmis conducerii României mesaje de condoleanțe şi susţinere ca urmare a incidentului tragic produs aseară într-un club de noapte din capitala României.

„Am aflat cu profundă durere despre tragedia produsă la București, în urma unui incendiu. Deplângem pierderile de vieți omenești și ne rugăm pentru însănătoșirea persoanelor rănite în acest accident îngrozitor.

În aceste momente de grea încercare pentru întreg poporul român, de care ne leagă temeinice punți de istorie și cultură, permiteți-mi să exprim, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, sentimentele noastre de compasiune și solidaritate, iar familiilor îndoliate sincere condoleanțe”, a menţionat preşedintele Nicolae Timofti.

„Suntem profund îndurerați de pierderea tragică a familiilor care și-au pierdut persoanele dragi în urma incendiului devastator. Transmitem gândurile noastre de solidaritate rudelor și apropiaților celor peste 150 de răniți care luptă pentru viață în spitale”, a menționat Președintele Parlamentului”, se arată în mesajul preşedintelui Parlamentului Andrian Candu.

„Cu profundă tristeţe am aflat despre incendiul din Clubul Colectiv din București, soldat cu numeroase victime și persoane rănite. În aceste clipe de grea încercare, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, Vă exprim Dumneavoastră sentimentele noastre de compasiune și solidaritate”, se spune în mesajul premierului interimar al Republicii Moldova. Gheorghe Brega

În acest context, Gheorghe Brega l-a rugat pe Victor Ponta să transmită profunde condoleanţe familiilor îndoliate.

Moldova.ORG reaminteşte că un incendiu puternic izbucnit vineri seară, în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200 de persoane. Guvernul a adoptat sâmbătă hotărârea care prevede că zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie sunt zile de doliu naţional pe teritoriul României.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.