Statul Islamic revendică prăbușirea avionului rusesc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic a scris sâmbătă pe Twitter că este responsabilă de prăbușirea avionului Airbus A321-200 al companiei ruse Metrojet (cunoscută și sub numele de Kogalâmavia) în peninsula egipteană Sinai, relatează AFP.

„Soldații califatului au reușit să doboare în provincia Sinai un avion rus, care transporta peste 220 de cruciați și toți au fost uciși”’, se arată într-o postare pe conturile de Twitter ale jihadiștilor.

Aceștia menționează de asemenea că au acționat astfel pentru a răspunde intervenției militare ruse împotriva combatanților grupării Statul Islamic în Siria.

La bordul avionului civil rus prăbușit în peninsula Sinai din Egipt se aflau 63 de bărbați, 138 de femei și 17 copii cu vârste de la 2 la 17 ani. Potrivit mass-media locale, până la această oră nu au putut fi găsiți supraviețuitori.

Între timp, a fost deja descoperită una dintre „cutiile negre” ale avionului, informează TASS.

Președintele rus Vladimir Putin a decretat ziua de 1 noiembrie 2015 zi de doliu național în legătură cu accidentul aviatic produs în Egipt, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului. Anterior, administrația aeroportului din Sharm el-Sheikh a precizat că toți pasagerii și membrii echipajului avionului prăbușit erau cetățeni ai Rusiei.

Aparatul Airbus-321 al companiei aviatice „Kogalâmavia”, care efectua cursa 9268 pe ruta Sharm el-Sheikh — Sankt Petersburg, a decolat de pe aeroportul egiptean sâmbătă la 6:21 (ora Moscovei) și peste 23 de minute a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul avionului se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...