Viitorul preşedintelui Bashar al-Assad constituie principalul dezacord dintre Rusia şi SUA în găsirea soluţiei finale pentru Siria.
Oficialii de la Moscova, sprijiniţi de omologii de la Beijing susţin că o decizie în acest fel trebuie să revină exclusiv poporului sirian în cadrul unui proces politic.

După ce a lăudat eforturile depuse de Statele Unite pentru a impulsiona soluţionarea conflictului, Rusia a criticat decizia unilaterală a administraţiei de la Washington de a trimite un contingent de trupe terestre în nordul Siriei, fără consimţământul regimului de la Damasc şi fără un mandat din partea Consiliului de Securitate al ONU, informează reporterntv.ro.

Oficialii americani au precizat însă că decizia face parte dintr-o strategie stabilită în urmă cu mai multe luni, pentru a permite rebelilor să învingă Statul Islamic. Statele Unite acceptă riscurile prezentate de accentuarea resentimentelor lumii musulmane.

În această lună, un soldat american a fost ucis în Irak după ce a participat la o misiune condusă de miliţiile kurde pentru salvarea unor ostatici ce căzuseră în mâinile combatanţilor jihadişti.