Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Monica Macovei: Formarea rapidă a…

Monica Macovei: Formarea rapidă a unui nou Guvern pro-vest, susținut de forțele pro-europene de la Chișinău, fără comuniști, reprezintă urgența R. Moldova

Într-o declarație de presă, emisă în legătură cu votul de neîncredere, acordat Guvernului R. Moldova, europarlamentara Monica Macovei susține că ”formarea rapidă a unui nou Guvern pro-vest, susținut de forțele pro-europene de la Chișinău, fără comuniști, reprezintă urgența R. Moldova”.

Numai politicienii iresponsabili pot pune în joc stabilitatea țării, atât de necesară pentru menținerea parcursului european al Republicii Moldova. Stabilitatea politică este deasupra intereselor de partid și personale.

Deputați ai Partidului Democrat, parte a Alianței pentru Integrare Europeană și a Guvernului, au votat astăzi alături de comuniști și socialiști, pentru căderea Guvernului, implicit pentru instabilitatea politică a Moldovei. Are legătură acest vot cu consultările pe care dl Lupu, președintele Partidului Democrat, le-a avut marți în Parlamentul European cu familia Partidului European Socialist?

Republica Moldova are nevoie rapid de un guvern pro-european, care să asigure, totodată, independența justiției, să nu mai împartă politic funcțiile de conducere din justiție și procuratură și să susțină o ofensivă anticorupție imparțială, inclusiv la nivel politic.

Toți cei implicați în „furtul miliardului” sau care au beneficiat în orice fel de acești bani trebuie să fie anchetați și banii să fie confiscați, iar asta trebuie să o facă procurorii și judecătorii, fără implicarea politicului. Procurorii și judecătorii sunt independenți exact cât vor ei să fie.