02:25:07 24.04.2024
Stiri

EUROPARLAMENTAR: „De astăzi, PD nu mai este partid proeuropean. Este partidul propriului interes”

Politică 29.10.2015 19:40 Vizualizări1763 Autor: Ziarul National
EUROPARLAMENTAR: „De astăzi, PD nu mai este partid proeuropean. Este partidul propriului interes” hotnews.ro
Siegfried Mureșan


Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, susține că Partidul Democrat (PD) din Moldova nu mai poate fi considerat proeuropean, după ce a votat astăzi, alături de comuniști și socialiști, pentru demiterea Guvernului.

„De astăzi, Partidul Democrat din Moldova nu mai este partid proeuropean. Pentru mine, de astăzi, a devenit doar partidul propriului interes. După ce votezi pentru căderea unui Guvern alături de comuniști și de socialiștii proruși, nu te mai poți numi partid proeuropean”, a scris europarlamentarul pe contul său de Facebook.

Aceeași sursă a declarat astăzi în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la Unimedia că „urmează un scenariu trist și o instabilitatea economică inevitabilă pentru Republica Moldova”.

„Observăm ce se întâmplă și suntem îngrijorați. Instabilitate este un semn rău, urmează și mai mult rău. Cum s-a întâmplat și în Grecia. Mi-e teamă că ne vor aștepta mai multe vești proaste. Republica Moldova a semnat cu UE acordul de asociere, care este cel mai important mijloc de apropiere de UE. Acesta poate fi implementat, dar din păcate de la începutul acestui an reformele nu au înaintat la ritmul în care Moldova s-a angajat. Moldova este statul care beneficiază de cele mai multe facilități din partea UE. Instabilitatea este rea, nu sunt îngrijorat de relația dinamică dintre RM-UE. Sunt îngrijorat de semnalul pe care Moldova îl dă investitorilor, cum va reuși să atragă investitorii să înmulțească locurile de muncă”, a spus Siegfried Mureșan.

Pe de altă parte, un alt europarlamentar român, Andi Cristea, își exprimă „îngrijorarea profundă cu privire la lipsa de predictibilitate și stabilitate a procesului politic” și susține că regretă „foarte mult fragilitatea situației politice actuale din Republica Moldova”.

„Un nou Guvern care confirmă calea europeană a țării, implementarea eficientă a Acordul de Asociere și atât de necesarele reforme, pot restabili, în cele din urmă, încrederea cetățenilor prin confirmarea capacității autorităților de a aborda problemele presante care se confruntă țara în prezent. În conformitate cu cerințele cetățenilor, ar trebui să se acorde o atenție deosebită independenței și eficienței sistemului judiciar, pentru a lupta împotriva corupției, dar și a bunei guvernării în general. Frauda bancară recentă ar trebui să fie investigată și să aducă în fața justiției pe cei responsabili, cu respectarea principiilor statului de drept. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația și suntem pregătiți să ajutăm Republica Moldova prin toate mijloacele de care dispunem”, se arată într-o declarație semnată de Andi Cristea, care este și președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md