Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Maratonul copiilor – evenimentul unde…

Maratonul copiilor – evenimentul unde copiii devin campioni ai bunătății

Sâmbătă, 31 octombrie, Misiunea Socială DIACONIA în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului al R. Moldova, organizează „Maratonul Copiilor”.

Scopul evenimentului este cultivarea sentimentului de solidaritate în rândul copiilor. Aceștia sunt invitați să alerge pentru o cauză nobilă, iar părinții lor, numiți în mod simbolic „sponsori”, sunt cei care convertesc distanța alergată în bani. Banii adunați în urma maratonului vor fi donați pentru susținerea familiilor de refugiați interni din Odesa (Ucraina).

Organizat pentru al doilea an consecutiv, Maratonul Copiilor este un eveniment ce reunește părinți și copii cu vârsta 7-12 ani. În acest an, Maratonul Copiilor este parte a campaniei „Cu drag, pentru Ucraina”, iar copiii sunt îndemnați să alerge pentru susținerea semenilor din Ucraina care au avut de suferit în urma războiului.

Ce presupune evenimentul?

Participanții (copiii din clasele I – IV) sunt invitați să vină la eveniment împreună cu sponsorul ales din timp (părinți, bunici, rude, prieteni de familie, etc.), care îi va putea răsplăti efortul și distanța parcursă. Pentru fiecare metru alergat de către copil, părintele va scoate din buzunar o sumă de 0.25 lei. După maraton, participantul primeşte o foaie semnată cu distanţa alergată, o transmite sponsorului, iar acesta convertește distanța în bani. Din banii colectaţi se vor procura rechizite şcolare, hăinuţe şi încălţăminte pentru beneficiarii acestei acţiuni de caritate.

„Maratonul Copiilor este o dovadă că lucrurile mari se fac prin gesturi mici, dar multe. Maratonul ne confirmă că noua generație poate deveni mai bună și această valoare poate face parte din viața cotidiană a fiecăruia. Printr- un efort comun suntem capabili să salvăm destinele oamenilor aflați la grea încercare”, susține Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”.

Loretta Handrabura, Ministra Tineretului şi Sportului: „Prin această acţiune caritabilă şi sportivă, copiii participanţi primesc o lecţie de viaţă oferită de adulţii: ei oferă un exemplu de responsabilitate şi conştientizare faţă de provocările vieţii, într-un mod deschis şi sociabil, dar şi într-o formă elegantă de menţinere a modului sănătos de viaţă. Copiii de astăzi sunt tinerii de mâine şi este în folosul societăţii să creştem cetăţeni responsabili, capabili să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii printr-o atitudine deschisă, solidară şi eficientă. Îndemn părinţii să vină împreună cu copii pentru a participa la Maratonul  „Campionii Bunătăţii”!”

În cadrul evenimentului, participanții vor avea parte de ateliere de creație, facepainting, jocuri cu animatorii de la Clounella și un concert de dans și muzică susținut de Bety, Mihai Ungureanu și Daria Crasiuk. La finele maratonului, copii vor primi diplome și cadouri din partea partenerilor.

Oferiți copiilor șansa să devină adevărați Campioni ai Bunătății! Pe 31 octombrie, vă așteptăm să fiți

parte a marii campanii „Cu drag, pentru Ucraina”.

Aflați detalii pe pagina de facebook a evenimentului sau a Misiunii Sociale DIACONIA.

Parteneri organizatorici: Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova

Parteneri: Liberte, CIOfilm, Naturalis, Clounella, OM, Unica, FloMaster, Cangurul.md.