Lupu spune de ce l-a sunat Vlad Plahotniuc pe Valeriu Streleţ: A avut un singur mesaj!

Liderul PDM Marian Lupu a confirmat că Vlad Plahotniuc a încercat să îl contacteze pe Valeriu Streleț sâmbăta trecută. Mai mult decât atât, liderul democraţilor afirmă că milionarul a avut un singur mesaj pentru fostul premier, care însă nu l-a putut transmite pentru că Valeriu Streleţ nu a răspuns, la fel cum nu i-a răspuns nici preşedintelui de onaore al PDM Dumitru Diacov.

„În ziua de joi şi vineri mai mulţi colegi de la PDM au încercat să-l contacteze pe prim-ministrul Valeriu Streleţ: şi domnul Candu şi domnul Diacov”, a relatat Marian Lupu.

Preşedintele PDM a precizat că Andrian Candu „cu mult, mult greu a reuşit seara târziu în ziua de joi să vorbească cu Valeriu Streleţ”. „I-a răspuns, a vorbit foarte rece, practic nu s-a produs nici un dialog.Dl Candu i-a transmis un singur mesaj: că trebuie să ne calmăm şi să acţionăm, reieşind din sarcinile şi responsabilităţile comune pe care le avem”, a spus Marian Lupu.

Potrivit lui, Dumitru Diacov a încercat să-l telefoneze, ănsă fără nici un rezultat.

Cât priveşte omul de afaceri Vlad Plahotniuc, Marian Lupu a s pus că într-adevăr aceste apeluri telefonice au fost.

„Ex-colegul nostru de partid a încercat să ia legătura cu premierul Streleţ, pentru a transmite un singur mesaj: că odată cu plecarea domniei sale din domeniul politic, din partid, nu mai are rost şi se priveşte ridicol şi stupid învinuirile şi atacurile la persoană, pe care premierul Streleţ le-a făcut în zilele de joi şi vineri. Acesta a fost singurul motiv”, a menţionat Marian Lupu.

Aastăzi premierul Valeriu Streleţ a declarat că se aştepta ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului să fie votată astăzi şi de deputaţii Partidului Democrat, deşi aceştia fac parte din alianţa de guvernare. Aceasta după ce sâmbătă a fost sunat de două ori de omul de afaceri Vlad Plahotniuc şi el nu i-a răspuns.

Moldova.ORG reaminteşte că Guvernul Streleț a fost demis astăzi de către Parlament. Demisia Executivului a fost votată de către PSRM, PCRM și PDM, în total 65 de deputați.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.