10:35:16 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Ion Rusu: „Eu sunt unicul BENEFICIAR al Companiei „Caravita”. Nu comentez declarațiile domnișoarei Bețișor”

Social 29.10.2015 16:54 Vizualizări3054 Autor: Ziarul National


Procurorul anticorupție, Adriana Bețișor, declara acum două săptămâni că Ion Rusu, cumnatul și nașul lui Vlad Filat, ar fi recunoscut că ex-premierul este beneficiarul de facto al Companiei „Caravita”, dar Ion Rusu susține cu totul altceva.

„Unicul beneficiar al companiei am fost și sunt eu. De unde știți că acum mi-am schimbat declarațiile? Asta e declarația mea: unicul beneficiar este Ion Rusu”, a declarat acesta astăzi, după ce instanța de judecată i-a prelungit mandatul de arest cu încă 90 de zile.

Ion Rusu spune că nu este normal ca, în calitate de inculpat, să comenteze declarațiile procurorului Adriana Bețișor, care a declarat că dânsul ar fi spus că Vlad Filat e beneficiarul Companiei, care ar fi implicată în frauda de la Banca de Economii.

„Nu comentez declarațiile domnișoarei procuror și acțiunile organului de urmărire penală. Dânșii au anumite responsabilități și competențe și acționează cum cred de cuviință”, a menționat Rusu.

Acesta susține că nu vede o problemă că l-a invitat pe Vlad Filat să inspecteze terenurile Companiei, mai ales că îi este cumnat și fin.

„Și care e problema că a inspectat domnul Filat terenurile? Pot să am mai mulți invitați care să vină în ospeție la Compania mea. Declar că Vladimir Filat îmi este cumnat și finul meu. Dvs., dacă aveți rude, atunci nu vin în ospeție? Mă mândresc cu familia mea, cu soția și copiii mei. Mă mândresc cu familia domnului Filat. Întotdeauna i-am admirat capacitățile de politician și curajul pe care și l-a asumat când a lansat PLDM-ul. Trebuie de făcut o deosebire clară cine și ce declară împotriva lui Vlad Filat și de făcut o analiză foarte clară. De asemenea, trebuie de văzut cine și ce declară împotriva Companiei Caravita”, a precizat sursa citată.

Potrivit lui Rusu, compania pe care o conduce a fost supusă unor atacuri tendențioase, care au scopul de a o distruge. „Noi încurcăm cuiva, pentru că am apărut așa din senin și cred că am atins interesele unor companii. Cine sunt? Analizați bine cine e implicat în businessul agricol din R. Moldova, cine deține monopolul de exporturi, monopolul de comercializare a produselor agricole. E o temă de investigații pentru jurnaliști”, a conchis Ion Rusu.

La rândul lor, cei de la Procuratura Anticorupție susțin în continuare că Ion Rusu ar fi spus că Vlad Filat e beneficiarul companiilor menționate. „Ion Rusu a făcut aceste declaraţii în faţa instanţei, în data de 21 octombrie, în faţa martorilor, inclusiv a avocaţilor, fapt consemnat în procesul-verbal al şedinţei. Procurorii nu operează cu declaraţii făcute în faţa presei, ci cu declaraţii făcute în faţa instanţei, singurele valabile într-un proces de judecată”, se arată în comunicatul procurorilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md