În context, MAE subliniază că stabilitatea şi continuitatea sunt condiţii esenţiale pentru parcurgerea proceselor necesare de reformă şi avansarea proiectelor complexe de cooperare cu partenerii externi.

„MAE consideră că, în contextul complex din vecinătatea estică, stabilitatea Republicii Moldova trebuie să fie prima prioritate după care să se ghideze în acest moment acţiunea tuturor forţelor politice responsabile. În egală măsură, în acest context, trebuie să prevaleze mandatul pro-european încredinţat de cetăţeni la alegerile legislative din noiembrie 2014, reconfirmat la alegerile locale din iunie 2015. Pe această bază, MAE exprimă aşteptarea formării cât mai rapide a unui guvern capabil să pună în aplicare, în mod coerent şi consecvent, un program construit pe asigurarea stabilităţii Republicii Moldova, remedierea dificultăţilor socio-economice curente şi avansarea pe traseul european, în interesul cetăţenilor Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat.

Menţionăm că Guvernul Streleţ a fost demis de către Parlament, printr-o moţiune de cenzură înaintată de Partidul Socialist şi susţinută de Partidul Democrat şi Comunist.