Informaţia a fost furnizată de preşedintele Ligii spaniole, Javier Tebas, în urmă cu ceva vreme, iar apoi a apărut varianta care preciza că Barcelona ar putea evolua în prima ligă franceză, dacă lucrurile nu se vor clarifica.

Chestionat în această privinţă în cadrul unui inteviu acordat în presa ibercă, fostul preşedinte al Barcelonei, Juan Laporta, a precizat că indiferent de situaţia politică, ar fi indicat ca gruparea de pe Camp Nou să joace în continuare în La Liga.

"Barcelona în Ligue 1? Întâi ar trebui să verificăm dacă nu cumva şi Liga Spaniolă şi-ar dori Barcelona printre echipele participante. În cazul în care nu îşi doresc asta, Barcelona ar putea juca într-o ligă străină. Acest lucru nu este imposibil în cazul în care Catalunia obţine independenţa. Barcelona ar putea să joace în campionatul Franţei sau în oricare altul. Cu toate astea, nu cred că echipa va părăsi La Liga. Este un campionat important şi duelurile din Clasico au o valoare aparte. E necesar ca oamenii care vor lua aceste decizii să fie foarte inteligenţi şi să ia hotărârile corecte" a declarat Laporta.