Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

16 Aprilie, 2024

Furnizori de comunicații electronice din zona de sud a republicii, familiarizaţi cu mecanismul de funcţionare a sistemului informaţional „Raportare on-line”

Furnizori de reţele şi servicii publice de comunicaţii electronice din 12 raioane din sudul republicii, inclusiv din raioanele UTA Găgăuzia, au participat în prima jumătate a zilei de astăzi, 29 octombrie, la un seminar organizat la Cimişlia de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI). Acesta este al doilea seminar desfăşurat anul curent în teritoriu de către ANRCETI în scopul familiarizării furnizorilor cu mecanismul de funcţionare a sistemului informaţional „Raportare on-line”, sistem prin intermediul căruia ei pot prezenta rapoartele statistice şi datele despre veniturile provenite din activităţile în domeniul comunicaţiilor electronice.

Seminarul a demarat cu o amplă prezentare a sistemului informaţional „Raportare on-line” expusă de către Serviciul Tehnologia Informaţiei din cadrul ANRCETI. Autorii prezentării au demonstrat în regim on-line toate acţiunile ce trebuie întreprinse de furnizori pentru completarea şi transmiterea, în format electronic, a unui sau altui formular de date statistice către ANRCETI. Ulterior, un responsabil din cadrul Direcţiei Executive Reglementări a ANRCETI a prezentat analiza celor mai frecvente greşeli comise de furnizori la întocmirea rapoartelor statistice şi a formulat unele soluţii pentru evitarea acestora, după care specialiştii ANRCETI au răspuns la multiple întrebări puse de furnizori.

În cadrul aceluiaşi seminar, Victor Muradu, şef al Direcţiei Monitorizare şi Control al ANRCETI, a făcut o trecere în revistă a rezultatelor controalelor efectuate în primul semestru al anului curent şi a tematicii petiţiilor parvenite în perioada respectivă la ANRCETI. El a consemnat cele mai frecvente nereguli constatate de ANRCETI în cadrul acţiunilor de control şi cele semnalate de consumatori în petiţiile sale adresate ANRCETI şi a sugerat ce acţiuni urmează să întreprindă furnizorii pentru a nu admite aceste nereguli.

În luările sale de cuvânt, furnizorii s-au arătat satisfăcuţi de rezultatele seminarului. Ei au remarcat utilitatea informaţiilor prezentate la seminar pentru buna desfăşurare a activităţii lor şi au pledat pentru continuarea practicii de organizare a seminarelor pentru furnizorii din raioanele republicii.

Sistemul informațional „Raportare on-line” a fost testat în primele patru luni ale anului curent şi lansat la 1 mai 2015. El poate fi accesat pe pagina principală a site-ului oficial al ANRCETI: www.anrceti.md, dar şi pe pagina de autentificare a utilizatorului prin introducerea în bara de adrese a browser-ului а adresei https://eservicii.anrceti.md. Sistemul este conceput după modelul „cabinetului personal de lucru”, unde fiecare furnizor autentificat în sistem poate crea, edita, vizualiza și expedia formularele rapoartelor statistice, aplicând semnătura sa digitală.

Implementarea sistemului contribuie la optimizarea procesului de raportare a datelor de către furnizori şi le aduce beneficii directe, principalul beneficiu fiind minimizarea costurilor şi timpului utilizat pentru exerciţiul de raportare a datelor către ANRCETI.

29 octombrie 2015

Ultima actualizare: 29/10/2015