Valeriu Streleţ: Nu ştim cum va vota mâine PDM

“Nu ştim cum va vota mâine PDM. Vor decide azi, poate şi mâine dimineaţa. Între timp, mergem şi noi să discutăm la partid cu colegii noştri“, a declarat premierul Valeriu Streleţ, astăzi, după şedinţa liderilor AIE3. Totuşi, premierul a recunoscut jurnaliştilor că are emoţii pentru ceea ce se va întâmpla mâine.

Astfel, liderul interimar al PLDM a precizat că la şedinţă a propus colegilor de alianţă un plan de acțiuni privind eforturile pe trei domenii distincte: social-economic, energetic, și lupta împotriva corupției.

“Ne-am propus un anagajament de acţiuni şi reforme prioritare pe care trebuie să le întreprindem începând cu săptămâna viitoare pe domeniul social-politic, energetic, judecătoresc/anticorupţie. Colegii au examinat documentul pe care l-am expediat azi la 12. Au promis că vor examina propunerile şi ne vor da un răspuns”, a spus Valeriu Streleţ.

Întrebat despre cooptarea grupului Leancă pentru a forma o majoritate în Parlament, Valeriu Streleţ a spus că “deocamdată nu a fost nicio manifestare de interes din partea lui Leancă si a colegilor” şi nu s-a convenit cum se va face o ofertă grupului Leancă. “Vom decide mâine după moţiune. Atâta timp cât nu avem o majoritate stabilă, nu văd nimic ieşit din comun dacă grupul Leancă ar veni în alianţă şi ar avea o cotă de responsabilitate în Guvern”, a adăugat Streleţ.

Moldova.ORG reaminteşte că mâine în cadrul şedinţei Parlamentului va fi dezbătută  moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ, înaintată de 42 de deputaţi PCRM şi PSRM.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.