„Noi am făcut o propunerea. Astfel, i-am propus domnului Streleţ să-şi dea demisia. Şi respectiv, să formeze premisele de reclădire a unei noi Alianţe pentru Integrare Europeană”, a declarat Lupu. 

„Partidul Democrat şi-a exprimat neîncrederea premierului Streleţ din mai multe motive. Unul dintre motive este comportamentul lui după 15 octombrie. Valeriu Streleţ nu a acţionat ca un premier care să rezolve problemele prioritare cu care trebuie să se ocupe guvernul. El a devenit un apărător înflăcărat al preşedintelui PLDM”, a adăugat acesta. 

Marian Lupu a mai spus că formula de repartizare a funcţii în stat ar putea rămâne aceeaşi, precizând că Streleţ urmează să ia o decizie în cadrul unei şedinţe, iar ulterior să o prezinte colegilor de coaliţie. 

Totodată, Lupu a menţionat că dacă Streleţ nu va demisiona, atunci PD va susţine moţiunea de cenzură.

În context, premierul Valeriu Streleţ a declarat că nu cunoaşte cum vor vota moţiunea de cenzură colegii din alianţă, dar a anunţat că a prezentat un plan de reforme şi acţiuni.

„Noi am propus un angajament de reforme şi acţiuni care urmează să le întreprindem în perioada imediat următoare. Este vorba de domeniul social, economic, energetic, anticorupţie şi sistemul judecătoresc. Nu cunosc cum vor vota colegii”, a afirmat premierul după întrevederea cu colegii din alianţă. 

Mihai Ghimpu a spus că Partidul Liberal a  nu va susţine moţiunea de cenzură împotriva guvernului Streleţ. „Mâine s-ar putea să avem al doilea prim-ministru demis pentru suspiciuni de corupţie”, a subliniat liderul Partidului Liberal. 

Amintim că moţiunea de cenzură a fost înaintată de Partidul Socialist, iar comuniştii au declarat ferm că vor susţine propunerea.