Şeful unei companii petroliere, reţinut într-un nou dosar privind fraudele de la BEM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful unei companii petroliere din Republica Moldova a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar ce vizează fraudele de la Banca de Economii. Antreprenorul se va afla 72 de ore în izolatorul de detenţie provizorie al Centrului.

Omul de afaceri este bănuit că ar fi dobândit mai multe credite de la Banca de Economii, valoarea totală a acestora fiind de peste 80 000 000 de lei.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o urmărire penală, iar pentru comiterea unei asemenea infracţiuni, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă sub formă de amendă de până la 60 000 de lei sau închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani. Pentru persoana juridică este prevăzută o amendă în mărime de până la 120 000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Amintim că, săptămâna trecută, directorul Valiexchimp, Valentin Bodișteanu, a fost reţinut şi, ulterior, arestat pentru 30 de zile într-un nou episod privind creditele neperformante obţinute de la cele trei bănci.

Acesta este învinuit că, prin intermediul a cinci companii, ar fi contractat credite în valoare de aproximativ 465 000 000 de lei.

De menţionat că, 18 dosare penale ce vizează obţinerea creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială şi Unibank au fost transmise în instanţa de judecată, iar 15 cauze se află încă în procedura CNA şi a procurorilor anticorupţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...