07:53:48 24.04.2024
Stiri

Democrații i-au cerut lui Valeriu Streleț să DEMISIONEZE înainte să fie pusă la vot moțiunea de cenzură

Politică 28.10.2015 18:48 Vizualizări1287 Autor: Raisa Lozinschi
Democrații i-au cerut lui Valeriu Streleț să DEMISIONEZE înainte să fie pusă la vot moțiunea de cenzură


Democrații i-au solicitat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului AIE-3, premierului Valeriu Streleț să demisioneze, înainte ca să fie pusă la vot moțiunea de cenzură împotriva Guvernului înregistrată de socialiști și comuniști.

„Partidul Democrat i-a exprimat neîncredere premierului Streleț. Înainte de toate, e vorba de comportamentul de după 15 octombrie, nu a acționat ca un premier”, a spus liderul democraților Marian Lupu, enumerând și solicitările liberal-democratului privind demisia directorului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, dar și inițiativa privind organizarea unei ședințe speciale în Parlament la care să fie discutate revendicările Platformei „Demnitate și Adevăr”.

„Toate luate împreună ne-au adus la propunerea, ca să nu ajungem în ziua de mâine, cu votul unei moțiuni care are la baza sa acuzații de corupție, va fi o a doua moțiune în acest sens pe durata ultimilor ani, ca Domnia Sa, reieșind din oportunitatea politică, să-și dea demisia. Și, respectiv, pe această cale, să formeze premisele necesare de reclădire imediată, eu cred că zece zile, maximum două săptămâni sunt suficiente, unei alianțe europene care ar dispune de o majoritate stabilă, clară și funcțională în Parlament”, a mai spus Lupu.

Președintele democraților a mai afirmat că planul de acțiuni pe care l-au prezentat liberal-democrații astăzi ca anexă la Acordul AIE-3, care conține măsuri și termene concrete privind implementarea reformelor în domeniile social-economic, energetic și anticorupție, este „maculatură”, în condițiile în care actuala majoritate parlamentară are numai 50 de voturi.

„Că suntem 51 cu un vot de după gratii, eu nu pot să iau lucrul acesta în serios”, a zis Marian Lupu care a anunțat că democrații așteaptă acum hotărârea liberal-democraților ca să se întrunească la partid și să decidă cum să procedeze mâine în Parlament.

„Încă nu am primit un răspuns de la democrați cum vor vota mâine, dacă vor susține sau nu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Urmează să decidă acum seara sau mâine dimineața”, a spus premierul Valeriu Streleț care a ieșit în fața presei înaintea lui Marian Lupu.

Streleț a mai spus că nu are emoții pentru ziua de mâine și că nu vede o problemă ca să fie cooptați în actuala alianță deputații din grupul lui Iurie Leancă.

La rândul său, liderul liberalilor Mihai Ghimpu a reiterat faptul că deputații PL nu vor participa mâine nici la discuțiile pe marginea moțiunii de cenzură, nici la procesul de vot al acesteia.

„Of, Doamne. Dea Domnul să nu fie așa cum cred eu, dar mâine s-ar putea să avem al doilea premier demis pentru corupție”, s-a scăpat cu vorba Mihai Ghimpu.

Menționăm că premierul Valeriu Streleț a afirmat zilele trecute că acuzațiile de corupție la adresa sa sunt „false” și va dovedi acest lucru „literă cu literă și cifră cu cifră”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md