Papa Francisc, mesaj special pentru romii care călătoresc în Europa: Renunţați la „escrocherie”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Papa Francisc i-a îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea, să-şi trimită copiii la şcoală şi să renunţe la „escrocherie”.

În faţa a mii de oameni, prezenţi la o adunare la Roma, Suveranul Pontif a condamnat discriminarea „de secole” împotriva romilor din Europa, dar a subliniat că reprezentanţii acestei etnii trebuie să respecte legea şi îşi trimită copiii la şcoală.

Papa Francisc le-a transmis romilor să nu se mai bată şi să renunţe la „escrocherie” şi le-a recomandat să trimită copiii la şcoală. „Nu daţi mass-media şi oamenilor motiv să gândescă rău despre voi”, a declarat Papa Francisc, citat de presa internaţională.

El a atras atenţia că romii care se consideră creştini trebuie să „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”.

Suveranul Pontif a explicat că, în timp ce statul trebuie să garanteze educaţie, este „de datoria adulţilor să se asigure că cei mici merg la şcoală”.

De la instalarea sa, în 2013, Papa Francisc a vizitat multe tabere de nomazi din Italia. Romii trăiesc în Italia de şapte secole, dar sărăcia şi rezistenţa lor la integrare i-au expus discriminării. În ultimii ani, mai multe tabere de nomazi au fost atacate şi incendiate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...