Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PPEM nu va susține moțiunea…

PPEM nu va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț

Iurie Leancă a declarat că Partidul Popular European din Moldova nu va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, înaintată de deputații PSRM și PCRM. Liderul PPEM, a făcut anunțul după Ședința Biroului Politic al formațiunii.

Leancă a menționat că nu are motive să susțină Guvernul actual, iar soluția ar fi ca prim-ministrul Streleț să-și dea demisia din proprie inițiativă. În același timp, liderul PPEM  a declarat că „Republica Moldova nu are altă alternativă decât integrarea europeană”.

„Dar, în același timp, noi pornim de la faptul că nu există alternativă cursului european al Republicii Moldova. Considerăm că suntem un fel de garant al îndeplinirii Acordului de Asociere. Nu vom face jocul acestor partide care au inițiat moțiunea de cenzură, fiindcă îmi pot permite de a pune la mare îndoială interesul lor de a face bine prin această moțiune. Sunt convins că obiectivul este doar să destabilizeze și în continuare situația din Republica Moldova. Deci, pe acest motiv, noi nu vom susține, Cântărind la rece toate argumentele pro și contra, am constatat că totuși este mai bine să ne abținem de la acest vot mâine în cadrul dezbaterilor”, a concluzionat Iurie Leancă.

Precizăm că ieri în cadrul unei emisiuni de la postul Realitatea TV, Iurie Leancă a declarat că are toate motivele să nu ofere un vot de sprijin Guvernului Streleț și acestei guvernări, dar în același timp, înțelege că demiterea Guvernului creează riscul unei coaliții de centru-stânga sau de alegeri anticipate.