Ex-deputatul Grigore Petrenco a primit încă 45 de zile de arest!

Ex-deputatul, liderul grupării Antifa, Grigore Petrenco va rămâne în arest preventiv pentru alte 45 de zile. Decizia a fost luată, miercuri, de către Judecătoria Râșcani. Asfel, magistraţii au admis parţial cererea procurorilor, care au solicitat prelungirea arestului preventiv cu 90 de zile pentru activişti. Alţi şase membri au grupului Antifa au primit mandate de arest preventiv între alte 30 și 45 de zile.

Avocaţii inculpaţilor au cerut judecătorilor eliberarea lor pentru că aceştia nu au încălcat legea.

Grigore Petrenco și alți activiști ai grupării Antifa sunt acuzați că ar fi încercat pe 6 septembrie să ia cu asalt sediul Procuraturii Generale, chemând la nesupunere violentă. Aceasta după ce ân ziua menţionată, grupul condus de Grigore Petrenco s-a încăierat cu forţele de ordine,în faţa Procuraturii Generale. Ulterior, organele deordine au declarat că au depistat asupra unor activiști lanțuri și lacăte.

Suspecţii sunt cercetaţi penal pentru violenţă asupra ofiţerilor de poliţie şi riscă acum amenzi de până la 20 de mii de lei sau până la trei ani de puşcărie. Anterior, avocații au depus recursuri de schimbare a măsurii de reprimare din ”arest” în ”arest la domiciliu” pentru membrii mișcării, acestea fiind respinse de Curtea de Apel.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.